Wortelpuntontsteking klachten

Een wortelpuntontsteking kan jarenlang sluimeren, terwijl de aanwezige bacteriën ondertussen ongestoord onder de wortel blijven groeien. Wanneer de klachten merkbaar worden zal het vaak in een ver gevorderd stadium zijn, waardoor direct ingrijpen noodzakelijk wordt. Wortelpuntontsteking klachten lopen nogal uiteen, maar met onderstaande checklist heb je in elk geval een indicatie of je mogelijk last hebt van een ontstoken wortelpunt.

Een dik gezicht

Door de aanwezige afval is de wortelpunt een groeinest van bacteriën die op het moment van verminderde weerstand om zal slaan in een acute ontsteking. Omdat het bloed in opstand komt tegen deze ontsteking zal er een natuurlijke reactie ontstaan met een dik gezicht, lippen of wang als gevolg.

Kies- of tandpijn

Tot een van de meeste bekende wortelpuntontsteking klachten behoort ongetwijfeld hevige pijn in kies of tand. Deze pijn kan verergeren als er op de betreffende tand of kies getikt wordt.

Vieze smaak in de mond

Omdat een wortelpuntontsteking zich vaak uit in een met pus gevuld puistje in het midden van het tandvlees van de betroffen tand of kies, kan er een vieze smaak in de mond waargenomen worden op het moment dat het puistje doorbreekt.

Slechte adem

Als gevolg van het openbreken van het puistje kun je ook last hebben van een slechte adem.